Fakta om hundrasen

Fakta om hundrasen

American Bully är en glad, utåtriktad, stabil och självsäker hund. Mild, lojal och kärleksfull mot människor och den är godmodig och underhållande.  Bullyn har en överväldigande iver att behaga sin familj, vilket gör den till en bra och kärleksfull familjehund.

Denna ras har lojalitet och stabilitet som en American Pit Bull Terrier samtidigt som den är sällskaplig, älskvärd och har ett utgående temperament av American Staffordshire Terrier.
Rasen är känd för att visa extrem tolerans med barn och andra djur.140472160872997800_resized
Fysiskt så ska en American Bully ha en imponerande och atletiskt byggd kropp som är både muskulär och definierad och visar styrka och rörlighet. Rasen är mångsidig och kan utföra en mängd olika arbetsuppgifter. En American Bully ska inte förknippas med Exotic Bully då det är två olika raser.

Det finns fem olika varianter av American Bully – pocket, standard, classic, extreme och xl.
Förutom classic och extreme så är den enda skillnaden mankhöjden mellan dom olika varianterna. (se rasstandard). Classic och extreme har samma mankhöjd som standard med definieras efter kroppsbyggnad, då classic har en tunnare struktur och extreme har en kraftigare struktur.
Medellivslängden på en American Bully är 8-12 år.

 

HISTORIA

Rasen American Bully etablerades i början av 1990-talet med ett syfte att skapa den ultimata familjehunden. Bullyn är mest känd för sitt tuffa och skrämmande utseende och dess vänliga men skyddande karaktär.140472115923463600_resized

American Bullyn skapades genom selektiv avel genom att kombinera de önskade egenskaperna hos UKC registrerade American Pitbull Terriers och AKC registrerade American Staffordshire Terriers.
Ursprungs hundarna härstammar från Amerikas öst och västkust, främst i från Virginia och Los Angeles. I dag har den Amerikanska Bullyn även etablerat sig i Europa och övriga världen, men har länge varit en av dom mer populära raserna i Amerika.

Det är delade meningar om ursprunget när det gäller dom mest extrema Bullys, och troligen så finns det bl.a. napolitansk mastiff, bulldog och engelsk staffordshire bullterrier inmixat.

Lämna ett svar